Home » Egyéb » Virág cserép: a színek és formák hatása a kertre

Virág cserép: a színek és formák hatása a kertre

 

virágcserép

virágcserép

Hát, nem is mondhatnám, hogy a virágcserepek, ezen belül is a színek és formák hatása a kertre mindennapi téma lenne. De higgyétek el, nagyon fontos! Sokan bele sem gondolunk, hogy mennyire meghatározza a kertünk hangulatát, micsoda cserepet választunk a növényeinknek. A snelle.hu-n például hihetetlen mennyiségű, változatos formájú és színű virágcserép közül válogathatunk, de vajon melyik illik a legjobban a kertünkbe?
Gondoltál már arra, hogy a cserép színe mekkora befolyással van a kertben uralkodó általános hangulatra? Egy élénk, vidám színű cserép, mint például a sárga vagy a rózsaszín, dinamikussá teszi a környezetet, míg a földszínek, mint a barna vagy a szürke megnyugtató hatásúak. Ugyanakkor a formák is fontosak! A szabálytalan, organikus formák a természet közelségét sugallják, míg a szabályos, geometriai formák rendezettséget kölcsönöznek a kertnek.
De nem csak a virágcserepek színe és formája fontos! Gondoljatok bele, milyen a kerti figurák, madáretetők hatása a kertre? Egy mókás kerti figura, vagy egy ötletesen megtervezett madáretető rendkívül személyes hangulatot kölcsönöz a kertnek. Meg kell találni az egyensúlyt a virágcserepek, a kerti szerszámok és a kerti díszek között. Nem mindegy, hogy milyen a kertben a szín- és formaharmonia, hiszen ennek hatására vagy éppen ellene érezzük jól magunkat a saját kertünkben. Ti is éreztétek már, nemde?
Aztán ott vannak még a kerti szerszámok is. Hiszen nem csak a szép kert a cél, hanem a kert gondozása közbeni öröm is. A kényelmes, jól kézbe illő kerti szerszámok hozzájárulnak, hogy a kertben végzett munka ne fárasztó robot, hanem élvezetes időtöltés legyen. Mindezek tükrében érdemes alaposan átgondolni, milyen virágcserepet, kerti szerszámot, figurát vagy madáretetőt választunk a kertünkbe. Éppen ezért a snelle.hu-n széles választékban találhatunk minden szükséges eszközt és díszt a kertünk számára.

Leave a Reply